Societatea de încurajare pentru îmbunătățirea rasei cailor în România
Evenimente
Lansare de carte: „Camilian Demetrescu. În apărarea Sacrului”, de Marilena Rotaru
Miercuri, 26 martie 2025, Jockey Club Român a fost gazda evenimentului de lansare a volumului „Camilian Demetrescu. În apărarea Sacrului” – un album – jurnal semnat de Marilena Rotaru, jurnalistă binecunoscută pentru documentarele sale dedicate memoriei exilului românesc.
În luna martie 2025, domnul Tudor Roșca și domnul Răsvan Cernat- vicepreședinții Jockey Club Român – au avut plăcerea de a-l primi pe domnul Zalán Horváth – directorul adjunct al Kincsem Park și al Autorității de Organizare a Pariurilor Hipice din Ungaria – pentru o serie de discuții privind consolidarea cooperării dintre România și Ungaria în domeniul galopului. La întâlnire au luat parte doamna Petruța Tureac – responsabil StuBook Jockey Club Român, domnul Iulian-Ovidiu Dina – membru în Comitetul Alergărilor Jockey Club și domnul Jonathan Perrée, expert de curse la Autoritatea de Curse de Cai din Insulele Canalului și consultant Jockey Club Român în organizarea curselor de galop.
Pregătiri pentru sezonul competițional 2025 al curselor de galop Pur Sâge Englez
06 aprilie: prima cursă a anului!
Conducerea Clubului a organizat în data de 11 martie 2025 o ședintă tehnică cu crescătorii și proprietarii de cai Pur Sânge Englez, în vederea pregătirii sezonului competițional 2025.
La întâlnire au mai participat reprezentanți ANZ, Romsilva – Herghelia Cislău și Hipodromul Ploiești.
Lansare de carte: “Monseniorul Vladimir Ghika”, prima scriere despre memoria Monsseniorului
În seara zilei de 20 februarie 2025, am avut onoarea de a găzdui în saloanele Jockey Club evenimentul de lansare a volumului «„Monseniorul Vladimir Ghika” – schiță de portret european», scris de Ștefan J. Faÿ – tatăl colegului nostru Ștefan Grigore de Faÿ.
Publicată la Editura Vremea, ediția este dedicată așezării moaștelor Monsienorului Vladimir Ghika în inima altarului Catedralei Notre-Dame din Paris, moment de profundă semnificație spirituală.
Cursuri de perfecționare pentru antrenori și jochei!
Pregătirea sezonului competițional al curselor de galop 2025 debutează săptămâna viitoare la Hipodromul Ploiești cu organizarea Cursurilor de perfecționare pentru licențierea antrenorilor și jocheilor.
Cursurile sunt organizate de Jockey Club Român în zilele de 19 și 20 februarie, iar înscrierile se pot face prin solictare la adresa: [email protected]
Jockey Club Român anunță lansarea Consultării Publice privind implementarea unui REGULAMENT de Curse adaptat realității moderne a sportului hipic românesc. Setul de reguli, – format din Manuale dedicate – poate fi consultat online pe platforma romanianjockeyclub.com, iar propunerile și sugestiile pot fi transmise până la data de 03 martie 2025, la adresele de e-mail [email protected] și [email protected].
Parteneriat strategic în galopul din România și Ungaria
Începând cu anul 2025, în urma negocierilor cu Autoritatea Recunoscută pentru Curse de Turf din Ungaria, Kincsem Nemzeti KFT, caii Pur Sânge Englez și jocheii antrenați în Ungaria vor avea permisiunea de a participa la cursele organizate de Jockey Club Român.
Repere istorice ale galopului românesc în cei 150 de ani de tradiție
Tudor Roșca, Vicepreședinte Jockey Club Român
„Jockey Club Român a fost întotdeauna mai mult decât un loc al pasiunii pentru sporturile hipice. A fost și continuă să fie un liant între generații, un spațiu unde tradiția se împletește cu modernitatea, iar valorile autentice sunt promovate, indiferent de provocările timpului.
În 2025, ne propunem să reafirmăm rolul Jockey Club Român, atât pe plan național, cât și internațional. Suntem mândri să reprezentăm România în cadrul organismelor europene și internaționale de profil și să promovăm standardele de excelență care ne definesc de un veac și jumătate. Mulțumesc pentru dedicare și sprijin tuturor membrilor fideli valorilor Clubului. La mulți ani dumneavoastră, la mulți ani, Jockey Club Român!”
Jockey Club Român – 150 de ani de tradiție
8 ianuarie 2025 – o aniversarea de neuitat în Saloanele Jockey Club Român
150 de ani de existență: 08 inauarie 1875, anul în care Clubul a fost fondat
Jockey Club Român are onoarea de a anunța că anul 2025 marchează 150 de ani de la fondarea sa, un moment important care subliniază dedicarea și implicarea constantă în cultivarea unei moșteniri culturale și sportive valoroase, mărturie vie a parcursului istoric al României. Această aniversare celebrează trecutul și reafirmă, deopotrivă, angajamentul de a transmite mai departe, indiferent de vremuri, valorile unei tradiții de un secol și jumătate de istorie.
2024: retrospectiva evenimentelor sportive
Premii importante în cele 20 de curse de galop, reluarea DERBY-ului, cursuri de inițiere pentru jochei și recunoaștere internațională
Jockey Club Român, reper în promovarea sportului hipic românesc, a încheiat anul 2024 cu o serie de realizări semnificative din perspectiva activității hipice, consolidându-și poziția pe scena internațională a curselor de galop. Clubul a organizat peste 20 de curse în 2024 și a reluat istoricul Derby de Galop.
2024: retrospectiva evenimentelor culturale
În anul 2024, Jockey Club Român a continuat tradiția și misiunea existenței sale de un secol și jumătate, găzduind o diversitate de evenimente și venind în întâmpinarea interesului membrilor Clubului și a publicului pentru artă, istorie și literatură, și nu în ultimul rând, pentru sportul hipic.
Cu un calendar încărcat și variat, de 20 de evenimente culturale, conducerea Clubului a reafirmat angajamentul continuu pentru promovarea culturii și educației.
Concert Extraordinar de Crăciun și recunoștință
În seara zile de 18 decembrie, magia Sărbătorilor de iarnă a prins viață în Saloanele Jockey Club, continuând o frumoasă tradiție.
Jockey Club a devenit membru cu drepturi depline al Federației Hipice Europene
La reuniunea Consiliului Executiv al Federației Europene și Mediteraneene de Curse Hipice (European and Mediterranean Horseracing Federation – EMHF), desfășurată în noiembrie 2024, la Casablanca, Maroc, a fost aprobată promovarea Jockey Club Român (RJC) de la statutul de Membru Asociat la cel de Membru cu drepturi depline. EMHF este subordonată IFHA (International Federation of Horseracing Authorities) din care România face parte încă din anul 1993, prin Jockey Club Român, în calitate de Membru cu drepturi depline.
Lansare de carte: „Povestea vieții mele. Capitole târzii. Memorii regăsite ale reginei Maria”
În seara zilei de vineri, 29 noiembrie 2024, în Saloanele Jockey Club, a avut loc lansarea celui de-al 4-lea volum din seria memorialistică a reginei Maria: „Povestea vieții mele. Capitole târzii. Memorii regăsite ale reginei Maria”, publicat la Editura Corint și editat de istoricul Diana Mandache, doctor, cercetător specializat în istorie contemporană, expert în studiul patrimoniului regal și autoare a peste 20 de volume.
Lansarea „Fototecii online a comunismului românesc” – un pas spre înțelegerea trecutului
Miercuri, 20 noiembrie, în cadrul unui eveniment găzduit de Jockey Club Român și organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, a fost lansat proiectul „Fototeca online a comunismului românesc”.
Lansare de carte. “Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe” de Silvan D. Ionescu
În seara zilei de joi, 31 octombrie 2024, Saloanele Jockey Club au găzduit lansarea volumului „Silvan despre Silvan. Memorii răzlețe”, publicat la Editura Corint, volum al cărui editor este colegul nostru, dl. Adrian-Silvan Ionescu, membru Jockey Club, istoric, critic de artă, muzeograf și profesor, doctor în ştiinţe istorice.
Cartea este asemenea unei enciclopedii care prezintă memoriile fascinante ale graficianului Silvan D. Ionescu, tatăl editorului, dezvăluind povești din lumea literară și artistică a secolului trecut, dintr-o epocă de neuitat.
20.10. – Închiderea sezonului competițional 2024
Duminică, 20 octombrie 2024, Hipodromul Ploiești a găzduit ultimele curse ale sezonului competițional de galop, organizate de Jockey Club Român în parteneriat cu CSM Ploiești.
Sezonul 2024 a fost unul intens, cu provocări și momente memorabile. Revenirea Derby-ului și organizarea a peste 20 de curse, cu o participare în creștere, din punct de vedere numeric, a cailor de rasă Pur Sânge Englez, au evidențiat ridicarea nivelului competițional și a standardelor de organizare. Așteptările cresc în rândul proprietarilor, antrenorilor, jocheilor și spectatorilor, iar dorința de a atinge standardul curselor internaționale devine tot mai evidentă.
Lansare de carte: “Viața lui Panait Istrati”
prin ochii și condeiul lui Stelian Tănase
Miercuri, 16 octombrie, în Saloanele noastre, a avut loc un eveniment cultural remarcabil: lansarea volumului „Viața lui Panait Istrati”, scris de Stelian Tănase și publicat la Editura Corint.
Volumul oferă o incursiune fascinantă în viața și personalitatea complexă a unuia dintre cei mai controversați și neconvenționali scriitori români din secolul XX.
„Cartea de aur a familiei Suțu”, de Radu Negrescu-SUȚU – lansare de carte
Miercuri, 25 septembrie 2024, Jockey Club Român a fost gazda evenimentului de lansare a noii ediții a volumului „Cartea de aur a familiei Suțu”, semnat de colegul nostru, domnul Radu Negrescu-Suțu, membru al Clubului. Lucrarea este o ediție de excepție din colecția Aristocărți, tipărită în condiții grafice remarcabile la Editura Vremea și reprezintă o valoroasă monografie de familie, pe care autorul o dedică viitorilor săi urmași. Informațiile sunt bogat ilustrate cu imagini care reconstituie istoria locurilor și epocilor reprezentative pentru această mare familie.
Eveniment hipic: revenirea Derby-ului de Galop
Jockey Club Român a organizat duminică, 15 septembrie 2024, primul Derby de Galop desfășurat vreodată în istoria Hipodromului Ploiești. A fost un eveniment hipic remarcabil, care a adus în tribune sute de pasionați care au asistat cu entuziasm la cele trei curse de galop în care 24 de cai Pur Sânge Englez s-au aliniat la linia de start!
Cel mai așteptat moment al zilei a fost, desigur, revenirea Derby-ului de Galop, eveniment prestigios în sportul hipic, ultima ediție din România având loc în 1960, la fostul Hipodrom Băneasa, proprietatea Jockey Club. Cu o pauză de 64 de ani, evenimentul de duminică a fost un veritabil spectacol sportiv, oferind publicului o experiență memorabilă.
2024. DERBY de Galop, dublă premieră: Doamnele au scris istorie!
Jockey Club Român a organizat duminică, 15 septembrie 2024, primul Derby Român de Galop desfășurat vreodată în istoria Hipodromului Ploiești. Ultimul Derby din România a avut loc în 1960, acum 64 de ani, la fostul Hipodrom Băneasa.
…
A fost un Derby în care doamnele s-au impus. Pentru prima dată în galopul din România de după 1990, Derby-ul este câștigat de o doamnă proprietară, Georgiana Mazilu. Pe locul al doilea s-a clasat iapa roibă RANIA, având-o ca jocheu pe Sofia Carmen Șerban, o tânără jocheu care, deși la început de carieră, a demonstrat abilități remarcabile în acest sport. Rania, cu proprietar RNP Romsilva – Herghelia CISLĂU, a avut ca antrenor pe domnul Constantin Daniel.
.
Cursuri de inițiere pentru Jochei, organizate de Jockey Club Român
În luna iulie a acestui an, la Hipodromul Ploiești au avut loc primele Cursuri de inițiere pentru jochei organizate la inițiativa Jockey Club Român.
Pe 21 iulie 2024, Hipodromul Ploiești a găzduit 4 spectaculoase curse de galop rasa Pur Sânge Englez, organizate de Jockey Club Român în parteneriat cu CSM Ploiești.
Premiile au celebrat personalități ilustre care au contribuit la fondarea și la conducerea Jockey Clubului.
Lansare de carte, „REGINA MARIA a României: despre viață, atitudini, percepții și reprezentări”
În data de 12 iulie 2024, Saloanele Jockey Club Român au găzduit evenimentul de lansare a volumului „REGINA MARIA a României: DESPRE VIAȚĂ, atitudini, percepții și reprezentări scrisă de doamna Cristina-Violeta Ungureanu, conferențiar universitar la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București, și de domnul Liviu Țăranu, istoric și director al Institutului Cultural Român de la Beijing.
Domnul Răsvan Cernat, Vicepreședintele Jockey Club Român, evocând personalitatea marcantă a Reginei Maria, a subliniat: „Este una dintre personalitățile cele mai importante ale istoriei României. România întreagă nu ar fi existat dacă nu ar fi existat Regina Maria”.
În seara zilei de miercuri, 26 iunie 2024, domnul domnul Dinu Zamfirescu și-a aniversat venerabilă vârstă de 95 de ani în Saloanele Jockey Club, alături de familie, prieteni, colegi.
,Vis împlinit’ – lansare de carte
Joi, 13 iunie 2024, Jockey Club Român a fost gazda evenimentului de lansare a cărții memorialistice “Vis împlinit”, semnată de colegul nostru, profesorul Dumitru Lecca, antrenor emerit de baschet și fost selecționer al echipei naționale a României.
Vis împlinit este o carte despre amintirile domnului profesor, din minunata lume a baschetului și povestiri din cariera de antrenor a domneie sale.
Lansare de carte: „Restaurarea covoarelor românești”
Joi, 16 mai 2024, Jockey Club Român a fost gazda evenimentului de lansare a albumului „Restaurarea covoarelor românești”, o lucrare realizată cu multă pasiune, răbdare și pricepere de doamna Aurelia Pomponiu, dr. conf. Universitar la Academia de arte, și de fiul domniei sale, domnul George Pomponiu.
Lansare de carte, „Exil și rivalități. Principele Nicolae” de Diana Mandache,
la Jockey Club Român s-au scris și continuă să se scrie pagini de istorie!
În seara zilei de miercuri 10 aprilie 2024, Jockey Club și Editura Corint au organizat un eveniment remarcabil în peisajul academic și cultural românesc: lansarea monografiei „Exil și rivalități. Principele Nicolae”, cea mai recentă lucrare a doamnei Diana MANDACHE – doctor, cercetător specializat în istorie contemporană, expert în studiul patrimoniului regal și autoare a peste 20 de volume.
Joi, 04 aprilie 2024, Jockey Club Român a fost gazda unui eveniment remarcabil în peisajul academic și cultural românesc: lansarea cărții, semnată de Daniel FILIP AFLOAREI, „Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80”.
Vizita elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică „Alexandru Marghiloman”
Vineri, 29 martie 2024, saloanele Jockey Club au fost gazdă primitoare elevilor de la Liceul Teoretic de Informatică „Alexandru Marghiloman” – din Buzău. Tinerii au fost însoțiți de doamna profesoară Laura POPA, coordonatoarea voluntarilor Asociației „Alexandru Marghiloman” și de doamnele profesoare Florica GĂZDARU și Gabriela GHIOREANU.
Despre istoria Clubului, prezent și planuri de viitor: interviu Tudor ROȘCA
Tudor ROȘCA, vicepreședinte Jockey Club Român, vorbește despre activitatea din prezent, planurile de viitor și despre istoria Clubului în interviul realizat de Tiberiu Păun la București FM, în cadrul emisiunii Întâlniri Capitale.
Iuliu Maniu și Ion Mihalache, valoroase pagini de istorie ale luptei pentru democrație și libertate
În seara zilei de 20 aprilie 2024, la sediul Jockey Club Român, a avut loc Conferința „𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐨𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐜𝐫𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐝𝐞 𝐜𝐫𝐢𝐳𝐚̆”, dedicată oamenilor politici Iuliu Maniu (1873 – 1953) și Ion Mihalache (1882 – 1963).
Evenimentul a fost organizat de Jockey Club în parteneriat cu Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR) și cu Fundația Iuliu Maniu, Ion Mihalache și a adus împreună o gamă variată de participanți, de la istorici renumiți, membri ai comunității academice, la tineri studenți și alți invitați de seamă.
Concert Jazz Tango, în compania Trio TANGATA
În seara zilei de 14 martie 2024, la Jockey Club a avut loc concertul „JAZZ TANGO – concept”, în interpretarea trioului TANGATA format din:
Adrian Florescu – Vioară
Eduard Zecheru – Violoncel
Bogdan Mihailescu – Chitară
Oficiile de gazdă au fost făcute de Răsvan CERNAT, vicepreședinte Jockey Club.
Legendele vestului sălbatic, cu dr. Adrian Silvan Ionescu
În seara zilei de 06 martie 2024, Jockey Club a găzduit conferința „𝐂𝐮𝐭𝐫𝐞𝐢𝐞𝐫𝐚̂𝐧𝐝 𝐯𝐞𝐬𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐦𝐞𝐫𝐢𝐜𝐚𝐧 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚̆𝐮𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫”, susținută de 𝐝𝐫. 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧 – 𝐒𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧 𝐈𝐎𝐍𝐄𝐒𝐂𝐔, istoric şi critic de artă, muzeograf și profesor, doctor în ştiinţe istorice.
Umorul în Jazz – Mărțișor muzical în armonii de primăvară
Începutul primăverii a debutat în Saloanele Jockey Club cu ritmuri de jazz și umor, în acorduri dinamice, pline de vitalitate şi culoare. Joi, 29 februarie 2024, Jockey Club Român a organizat spectacolul „Umorul în jazz” susţinut de grupul vocal-instrumental Snaco Dixie Jazz Band, în compania celebrului Florian LUNGU, personalitate de excepție a jazzului românesc.Oficiile de gazdă au fost făcute de Răsvan CERNAT, vicepreședinte Jockey Club.
ACEI CAI/THOSE HORSES – explozie de culoare și lumină
📸expoziție de pictură 📸
În seara zilei de 22 februarie 2024, Jockey Club a găzduit vernisajul expoziției de pictură „ACEI CAI/THOSE HORSES”, prilej de a deschide în spațiul public o fereastră îndrăzneață către un alt univers, unul cu cai albi, negri, roșii, albaștri, verzi – prin explozia de culoare și lumină din compozițiile abstracte ale artistei Luminița Gliga.
Pregătiri pentru sezonul competițional 2024 al curselor de galop PSE
14 aprilie 2024: prima cursă a anului!
Conducerea Clubului a organizat în data de 08 februarie o ședintă tehnică cu crescătorii și proprietarii de cai rasa Pur Sânge Englez, în vederea pregătirii sezonului competițional 2024. La întâlnire au mai participat din partea Regiei Naționale a Pădurilor – Directorul Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor, delegați ai Hergheliei Cislău și conducerea Hipodromului Ploiești.
Spectacol de teatru dedicat memoriei primei Regine a României:
premieră la Jockey Club!
Începutul lui 2024 a adus în Saloanele Jockey Club, la inițiativa vcepreședinților Clubului, dl. Răsvan CERNAT și dl. Tudor ROȘCA, prima reprezentație de teatru vreodată găzduită aici: Misiune ispititoare, spectacol – document istoric, scris, regizat și interpretat de Liana CETERCHI. Dedicat memoriei Reginei Elisabeta, acest “one woman show” este bazat, în principal, pe vasta corespondență dintre Regele Carol I de Hohenzollern, întâiul rege al României și soția sa.
Lecția de istorie la Jockey Club Român
15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale
În ziua de 15 ianuarie, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, un grup de 40 de liceeni, însoțiți de profesorii lor diriginți, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București, au răspuns invitației Vicepreședinților Jockey Club, domnii Răsvan Cernat și Tudor Roșca, de a face o incursiune în cultura și parcursul istoric al Jockey Club Român, la aproape un secol și jumătate de la întemeierea lui (1875).
Arta fotografică – ambasador al sportului hipic
HIPIC – expoziție concurs
În seara zilei de 10 ianuarie 2024, Jockey Club a găzduit vernisajul expoziției de artă fotografică HIPIC, deschisă la sediul nostru până în 17 ianuarie. Dedicată sportului hipic, expoziția, prima de acest gen din țară, reunește instantanee care surprind frumusețea și grația cailor.
Apel de proiect pentru instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice la Jockey Club
Jockey Club Român este una dintre primele instituții private ale României, dovedind apartenența la aspirațiile înalte ale societății din Europa și din lume.
Membrii Jockey Club Român anunță cu tristețe încetarea din viață a distinsului lor coleg Kelemen Atilla.
Attila Kelemen, de profesie doctor medic veterinar, a fost vicepreşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România. Între anii 1988 – 1991 a lucrat în calitate de chirurg veterinar în Statele Unite ale Americii.
Ep. 1 al seriei documentare „Alergări de galop la malul mării. Mangalia 1996 – 2022.” Începuturile din anul 1996
Manole Filitti (1911 – 1998) a fost Vicepreședinte Jockey Club în perioada 1991 – 1996, o personalitate de o erudiție aleasă, și, totodată, un martor valoros al fenomenului hipic din România.
Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 14:30 la TVR 1 va fi difuzată o nouă ediție în premieră a emisiunii „Ora Regelui” având în prim plan împlinirea a 100 de ani de la Reforma Agrară a României moderne, act inițiat și promulgat de Regele Ferdinand I.
Rămas bun, Constantin Avramescu
Membrii Jockey Club Român anunță cu tristețe încetarea din viață a distinsului lor coleg Constantin Avramescu.
București, Centenar: evocări de Filip – Lucian Iorga
Istoricul Filip – Lucian Iorga a realizat o serie de evocări pentru proiectul București-Centenar.ro, prilej cu care a vorbit despre Jockey Club Român…
Fotografii din timpul vizitelor Majestății Sale Regele Mihai la Jockey Club
Discursul vicepreședintelui Constantin Avramescu despre Regele Mihai
Discursul susținut de domnul vicepreședinte Constantin Avramescu în cadrul Reuniunii solemne a membrilor Jockey Club în memoria Majestății Sale Regelui Mihai, din data de 12 decembrie 2017.
Despre însemnătatea Zilei de 10 mai
Vicepreședintele Jockey Club, Constantin Avramescu, a susținut un discurs despre însemnătatea Zilei de 10 mai în deschiderea concertului dedicat sărbătorii naționale de la Jockey Club.
Jockey Club, la 140 de ani de la fondare
Discursul susținut de domnul vicepreședinte Constantin Avramescu în deschiderea evenimentului din 18 mai 2015, în prezența ASR Principesa Maria.
Din viața de altădată la Jockey Club Român
Diplomație, politică și tact la sediul Clubului. Un duel între Mavrocordat și Cantacuzino
Emoții la primirea în Jockey Club
Primirea în rândurile membrilor Jockey Club a lăsat de-a lungul istoriei și câteva întâmplări aflate acum la granița cu legenda. Dintre protagoniști, îi putem aminti pe Constantin Cantacuzino și Dimitrie Ghyka.
Sarbătorirea zilelor aniversare, de naștere si de nume ale Majestății Sale Regele Mihai I al României este o traditie la Jockey Club, nu numai pentru că Majestatea Sa este președintele nostru de onoare, dar și pentru activitatea Sa în folosul României.
Ultimul articol
Miercuri, 26 martie 2025, Jockey Club Român a fost gazda evenimentului de lansare a volumului „Camilian Demetrescu. În apărarea Sacrului”... Citeste continuarea
Galerie Foto