Cu un calendar încărcat și variat, de 20 de evenimente culturale, conducerea Clubului a reafirmat angajamentul continuu pentru promovarea culturii și educației.
Un moment deosebit în agenda culturală a fost premiera spectacolului de teatru “Misiune ispititoare”, dedicat memoriei primei Regine a României, Regina Elisabeta. Acest spectacol-document istoric, bazat în principal pe corespondența dintre Regele Carol I de Hohenzollern și soția sa, scris, regizat și interpretat de Liana Ceterchi, a fost prima reprezentație de teatru vreodată găzduită de Jockey Club.
Pe agenda culturală a clubului s-au aflat evenimente literare cu opt lansări de carte:
1. “Un deceniu zbuciumat. România și criza regimului comunist din Polonia în anii ‘80”de Daniel Filip Afloarei
2.“Exil și rivalități. Principele Nicolae” de Diana Mandache
3.“Restaurarea covoarelor românești”de Aurelia Pomponiu și George Pomponiu
4.“Vis împlinit”de Dumitru Lecca
5.“REGINA MARIA a României: despre viață, atitudini, percepții și reprezentări”de Cristina-Violeta Ungureanu și Liviu Țăranu
6.“Cartea de aur a familiei Suțu”de Radu Negrescu-Suțu
7.“Viața lui Panait Istrati” de Stelian Tănase
8.“Povestea vieții mele. Capitole târzii. Memorii regăsite ale Reginei Maria” de Diana Mandache
Pe partea vizuală, în Saloanele Jockey Club s-au organizat în 2024 două expoziții de anvergură:
O expoziție dedicată fotografiei hipice, prima de acest gen în țară, ce a reunit lucrări ce surprind grația și frumusețea cailor.
O galerie – expoziție de picturăale artistei Luminița Gliga, aducând o explozie de culoare și lumină.
Muzica a fost desigur prezentă în Saloanele Clubului, prin două concerte remarcabile care au încântat audiența:
Concertul de jazz –„Umorul în jazz” susţinut de grupul vocal-instrumental Snaco Dixie Jazz Band, în compania celebrului Florian LUNGU, personalitate de excepție a jazzului românesc.
Concertul de tango, cu Trio Tangata format din Adrian Florescu (vioară), Eduard Zecheru (violoncel), și Bogdan Mihailescu (chitară)
În plus, Jockey Club a fost gazda mai multor conferințe care au explorat teme istorice și culturale, incluzând dezbateri actuale despre opoziția democratică în perioadele de criză și vizite educative ale liceenilor și studenților. Sesiunile de dezbateri și vizite au adus împreună istorici, academicieni și publicul larg, contribuind la o mai bună înțelegere a trecutului și provocărilor contemporane.
Aceste inițiative subliniază implicarea conducerii și membrilor Jockey Club Român în păstrarea tradiției și a valorilor. Clubul oferă spațiu de întâlnire și dezbatere pentru dialogurile culturale și istorice și își propune să transmită generațiilor viitoare o moștenire valoroasă și să promoveze dragostea pentru istorie, artă, cultură și, nu în ultimul rând, valorile sportului hipic, simboluri ale eleganței și devotamentului. Astfel, Clubul își consolidează rolul de reper în comunitate, chiar și în vremuri cu provocări sociale și politice.
Mulțumim tuturor membrilor și colaboratorilor Clubului nostru pentru un an 2024 intens și plin de activități. În ciuda vremurilor și provocărilor pe care le-am trăit, a fost un an de pace. Ne dorim să continuăm tradiția de a fi un reper în ceea ce întreprindem și să menținem acest angajament, străduindu-ne să păstrăm standardele ridicate în activitățile noastre.
2025 reprezintă un an aniversar important, deoarece Jockey Club Român celebrează 150 de ani de la înființare.
Vă dorim și ne dorim un an 2025 în pace, cu realizări.